Hoe ‘even kijken’ veranderde in leven en boeren in Italië.

Ontmoet ons, Rob en Katinka, op deze unieke plek in Piemonte, het noorden van Italië.

Een eeuwenoude wijnboerderij, geluk, pech en flink hard werken 

Mijn naam is Rob en samen met Katinka heet ik je van harte welkom op Brusagio! Brusagio is een unieke plek, een eeuwenoude wijnboerderij helemaal aan de top van de heuvel. Samen ontvangen wij jou graag in een van de mooie appartementen die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Natuurlijk zag het er niet altijd zo uit.
 

Op de derde rondrijdag met de makelaar werd Brusagio verkocht

Alweer in 2005 kocht ik samen met mijn vrouw Jollie deze oude wijnboerderij. Daarvoor hadden we een boerderij in Noord-Frankrijk. De behoefte aan meer zon deed ons in Italië belanden. Tijdens het rondrijden met een makelaar werden we op slag verliefd op deze vervallen Italiaanse boerderij en de fijne omgeving. Nog diezelfde dag kochten we deze bouwval. Het was zo impulsief, dat we het onze ouders niet durfden te vertellen. 
 

En toen kwamen er opeens gasten op Brusagio logeren ..   

Brusagio zag er natuurlijk heel anders uit, maar was destijds al een schitterende plek met een nog veel groter stuk land. Per toeval begonnen Jollie en ik in 2008 met de verhuur van Brusagio en daarmee het ontvangen van gasten. Tien jaar lang heeft Jollie ervan genoten, totdat zij in 2014 opeens ernstig ziek werd. Helaas is Jollie in 2016 uiteindelijk overleden. Na haar overlijden kreeg ik geweldig veel hulp van de vaste hulpploeg van Brusagio, zodat ik Brusagio toch draaiende kon houden. 
 

Samen de vruchten plekken en genieten van de mooie omgeving 

Vorig jaar ontmoette ik Katinka via het werk en sindsdien runnen wij Agriturismo Brusagio samen. Katinka en ik vullen elkaar goed aan en weten de dagelijkse taken prima te verdelen. Ook ontzettend leuk is dat wij allebei heel erg genieten van buiten werken en tuinieren. Er hoort een enorm stuk land bij Brusagio, waar we fruit en groente verbouwen. Het restaureren van het land is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. Gelukkig delegeren we ook af en toe.  Soms hangt Katinka theedoeken op overwoekerde plekken in het grote stuk land om Brusagio. Daar ga ik dan vervolgens met grof gereedschap aan de slag om het door bramen overwoekerde pad vrij te maken, zodat Katinka fruit kan plukken.
 
Met zeven hectare land en flink wat appartementen is er altijd wel wat te doen. In de zomer worden we daarom ook ondersteund door Harrie en Dorothee. Gelukkig nemen we ook het hele jaar door de tijd om te genieten van elkaar, lekker eten en een wijntje bij het haardvuur. Op Brusagio zijn wij tenslotte ook altijd een beetje op vakantie. 
 
Groetjes,
Rob en Katinka
Herfst 2018